Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kurczak z grilla w ziołach"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 222
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34667
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 222
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34667
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 184
Składniki
Umyj skrzydełka i podudzia. Oprósz dobrze solą i pieprzem. 4 Obierz cebule i pokrój w piórka. Oregano opłucz, odłóż kilka listków do dekoracji, resztę posiekaj. Dodaj do cebuli, wymieszaj z musztardą, łyżką oliwy i polej mięso. Marynuj 2 godziny w lodówce. Wyszoruj ziemniaki i przetnij na połowy. Obierz czosnek, a rozmaryn posiekaj (odłóż jedną gałązkę).
Ziemniaki skrop oliwą, posyp solą, pieprzem, rozmarynem i pokrojonym czosnkiem. Ułóż na tackach do grillowania i piecz 60 minut na rozgrzanym ruszcie. Mięso także połóż na tackach i zacznij piec 30 minut po nałożeniu ziemniaków. Gotowe podudzia i skrzydełka podawaj z pieczonymi ziemniakami. Udekoruj danie pomidorkami oraz odłożonymi ziołami.
Czas: 75 minut (bez marynowania) | Poziom: średni |8 porcji, 420 kcal/porcjaŹródło: Tele Tydzień