Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem zapraszam na przepis z wykorzystaniem kalerosse na ciepło. W połączeniu z kurczakiem, cebulką i nutką słodkości smakuje wybornie. Koniecznie musicie spróbować tego nowego warzywa, bo jest smaczne, zdrowe i może znaleźć szerokie zastosowanie w Waszej kuchni :)
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 123
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 259
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 96
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3329
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 123
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 259
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 96
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3329
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w paski i oprószamy je solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na oliwie z oliwek, dodajemy kawałki kurczaka i smażymy go przez około 3 minuty. Następnie dodajemy kalerosse, 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku i smażymy wszystko przez chwilę. Na koniec dodajemy łyżeczkę miodu oraz ciemny sos sojowy i dusimy całość pod przykryciem przez około 2 minuty. Danie doprawiamy do smaku solą (opcjonalnie) i podajemy z ryżem jaśminowym. Życzę smacznego! :)