Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 86
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7983
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 86
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 192
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7983
Składniki
Piersi kurczaka oczyścić z błon, jeśli są podwójne, przeciąć i sprawić. Limonkę umyć, obrać cienko ze skórki i wycisnąć sok. Chili oczyścić, obrać, rozgnieść. Ząbki czosnku obrać, rozgnieść. Filety natrzeć czosnkiem i chili. Skropić połową soku z limonki i sosem sojowym. Odstawić do lodówki na 30 minut. Wiórki kokosowe uprażyć w rondlu na złoty kolor, zalać mlekiem kokosowym. Dodać starty imbir, paski skórki z limonki i kurkumę. Gotować 15 minut. Mąkę ziemniaczaną rozrobić z wodą, wlać do sosu i zagotować. Doprawić solą i sokiem z limonki. Na rozgrzany olej włożyć filety z kurczaka, usmażyć na złoty kolor z obu stron. Na koniec smażenia polać sosem kokosowym i zagotować. Sos można też podać obok w sosjerce.