Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z mielonym mięsem"
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Dzisiaj przedstawiam super szybkie pączki serowe, ale raczej są to pączuszki...
Odsłon: 806
Upalne lato to czas, gdy chętniej sięgamy nie tylko po orzeźwiające napoje, a...
Odsłon: 1100
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 139
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 175
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 110
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1042
Składniki
Z kurczaka usuń kości, pozostaw je w skrzydełkch. Obsyp tuszkę solą, pieprzem przyprawami i odstaw na 20 minut.
Mielone wymieszaj z bułką tartą, namoczoną odciśniętą bułką, jajkami, przypraw. Farszem nadziej kurczaka i zaszyj tuszkę.
Wierzch natrzyj olejem, obsyp przyprawami. Blaszkę posmaruj tłuszczem wyłóż papierem do pieczenia. Piecz około 40 minut w temp. 180°C.
Porcje 12. 120 min. Cena 1,80 zł. Kalorie 360 kcal.
Przepis nadesłała Urszula Świeca z Hrubieszowa.</strong>Źródło: Takie jest życie