Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z orzechami"
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 114
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 2301
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 66
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 114
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 68
Składniki
Bułki zanurz w miseczce wypełnionej mlekiem. Poczekaj, aż dobrze nasiąkną, a następnie dokładnie je wyciśnij i rozgnieć widelcem.
Cebulę oraz boczek pokrój w drobną kostkę, po czym podsmaż na rozgrzanym oleju.
Po wystudzeniu wymieszaj je z bułką, a potem dodaj kolejno: drobno posiekaną natkę, szałwię, przyprawy oraz orzechy włoskie. Całość dokładnie wyrób.
Kurczaka umyj, rozetnij wzdłuż i nadziej przygotowanym farszem. Zepnij go wykałaczkami, a następnie oprósz solą i natrzyj olejem.
Ułóż mięso w naczyniu żaroodpornym, po czym wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do 200°C. W trakcie pieczenia podlewaj je wytapianym tłuszczem.
Danie podawaj np. z warzywami gotowanymi na parze.
Czas: 80 min 1 porcja = 400 kcalŹródło: Kurier TV