Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak z pieczarkami

Przepis dnia 2010-12-19
Kurczak z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 6146

Dodano:

Odsłon: 18448

Wspaniałe wykorzystanie kurczaka z rosołu

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pieczarki obrałam i pokroiłam w ćwiartki. Wrzuciłam na gorący olej, osoliłam i smażyam chwilkę, co jakiś czas mieszając. Po 3-4 minutach dodałam posiekaną cebulę i pieprz. Dusiłam jeszcze kilka minut i dodałam mięso kurczaka. Podałam z ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

lilaniki 19 grudnia 2010 Przepis warty wypróbowania:) Do ulubionych!:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taura 19 grudnia 2010 Droga lilaniki, zasada, którą opisałaś, ma zastosowanie odnośnie wątróbki. Przepisy, które tu zamieszczam są przeze mnie wypróbowane. Zaręczam Ci, że pieczarki były miękkie i soczyste. Pozdrawiam :)

5 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lilaniki 19 grudnia 2010 Pieczarki nie mogą być solone po wrzuceniu na patelnię, bo robią się twarde. Danie z pieczarek solimy po usmażeniu (przerobieniu). Wtedy są soczyste i miękkie. Pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń