Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak z pomarańczami

Kurczak z pomarańczami

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 13

Dodano:

Odsłon: 67

Kurczaka podaje z makaronem penne polanym sosem z pieczenia.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso umyj, osusz, posól posyp papryką. Rozgrzej piekarnik do temp. 200 st. C. Do naczynia żaroodpornego wlej olej, ułóż pałki z kurczaka. Piecz przez 20 minut, obracając je w trakcie, aż się ładnie przyrumienią.

  2. Z jednej pomarańczy wyciśnij sok. pozostałe pokrój na duże kawałki. Czosnek posiekaj.

  3. Zmniejsz temperaturę pieczenia do 180 st. C. Do mięsa wlej sok, dodaj kawałki pomarańczy i czosnek. Piecz jeszcze 35 - 40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń