Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak z porem, ryzem i pieczarkami

Kurczak z porem, ryzem i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 966

Dodano:

Odsłon: 5860

Szybki i lekki obiadek, latwy w przygotowaniu

Składniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • pol duzego pora
  • ok 300 g pieczarek
  • odrobina masla
  • odrobina oleju
  • sol, pieprz, tymianek, szczypta pieprzu cayenne, przyprawa do mies knorr
  • ryz
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka kroimy w kawalki, posypujemy przyprawa do mies Knorr i tymiankiem suszonym, odstawiamy na godzinke, aby miesko sie przegryzlo.
    Pora kroimy bardzo drobno. Pieczarki kroimy w talarki. W garnku gotujemy ryz. Rozgrzewamy dwie patelnie. Na Jedna wrzucamy lyzke masla i podsmazamy na niej pieczarki doprawiajac sola i pieprzem, a na druga wlewamy odrobine oleju i dusimy na niej pod przykryciem pora. Nie mozna dopuscic, aby por sie przysmazyl, do pora dodajemy piers i wszystko razem smazymy mieszajac, az miesko bedzie miekkie, nastepnie dodajemy podsmazone pieczarki. Wszystkie skladniki mieszamy i doprawiamy pieprzem cayenne. Do naszej portawy dorzucamy ugotowany ryz. Wszystko mieszamy i doprawiamy ewentualnie sola i pieprzem do smaku.

    Smacznego :)

    Przepraszam za brak polskich znakow.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń