Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kurczak z ryżem i grzybami"
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 170
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 170
Składniki
PRZYGOTOWANIE:
Mięso umyj, pokrój w paski, oprósz solą i pieprzem. Odstaw na 30 min.
Grzyby namocz w zimnej wodzie z solą. Wyszoruj, osusz i pokrój na mniejsze kawałki.
Usmaż mięso. Dodaj pokrojoną drobno cebulkę i grzyby. Podsmaż, wlej wino i podduś. Oprósz solą i pieprzem. Posyp szczypiorkiem.
Danie podawaj z ryżem i warzywami ugotowanymi na parze.Źródło: Kurier TV