Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest proste i dość szybkie do wykonania.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 112
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 250
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 91
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 112
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 250
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 91
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3326
Składniki
Zrobić sos z : •3 łyżki soku z ananasa z puszki •1/2 łyżeczki ostrej papryki •3 łyżki octu 10 % •4 łyżki cukru •ok. 1/2 l bulionu (1/2 l wody + 1 kostka rosołowa) i malutki słoiczek przecieru ( wychodzi ok 8 łyżeczek). Wszystkie te składniki dobrze wymieszeć razem.
Mięso podsmażyc na patelni. Następnie dodać chili, paprykę pokrojoną w paski i cebulkę w piórka. Smażyć ok 10 min. Potem dodać sos, bambusa i ananasa i dusić ok 10 min. I danie gotowe :) Podawać z ryżem.