Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kurczak z sosem rzodkiewkowo-jogurtowym"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 597
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 870
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 597
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 870
Składniki
Kurczaka pokrój w kostkę, natrzyj wszystkimi ziołami, czosnkiem, solą i pieprzem. Mięso ułóż na sitku, ustaw je nad wrzącą wodą, gotuj 30 minut.
Sos: ogórek i rzodkiewki oczyść, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Czosnek obierz, posiekaj. Szczypiorek posiekaj. Warzywa, czosnek i szczypiorek wymieszaj z majonezem i jogurtem. Przypraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Sosem polej gorącego kurczaka.
<strong>Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,90 zł</strong>
Gotując na parze pamiętajmy, że woda powinna lekko bulgotać, ustawmy więc mały ognień. Po ugotowaniu, kurczaka odstaw na 5 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie