Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden wielki eksperyment kuchenny powstały w potrzeby odkrywania nowych smaków.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 24
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10511
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 94
Składniki
Kurczaka pokroić w niezbyt dużą kostkę. Na głębokiej patelni dobrze rozgrzać niewielką ilość oleju i wrzucić kurczaka. Smażyć aż mięso będzie złote, następnie zdjąć kurczaka z patelni.
Na patelnię wrzucić pokrojoną w paski paprykę, przesmażyć 4-5 min i dodać pokrojonego w krążku pora. Gdy por zmięknie dodać pomidory z puszki i mleko kokosowe. Doprowadzić do wrzenia i gotować ok. 10 min na wolnym ogniu, pod przykryciem.
Dodać kurczaka, lekko posolić i dalej gotować na wolnym ogniu 5 min bez przykrycia. Następnie dodać fasolkę, 2 łyżeczki curry i gotować pod przykryciem 10 min. Na koniec doprawić do smaku curry i chilli, jeśli trzeba również solą. Zdjąć z ognia i dodać niezbyt drobno posiekaną pietruszkę (ok. 1-2 łyżek). Podawać z białym ryżem, ugotowanym na sypko.