Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak zapiekany

Kurczak zapiekany

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 326

Dodano:

Odsłon: 9385

Pyszne kruche mięso z cebulką i serem.

Składniki

  • filet z kurczaka 1 szt.
  • ser żółty 4 plasterki
  • cebula 1 szt
  • majonez dekoracyjny Winiary 1,5 łyżki
  • wegeta szczypta
1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Fileta umyć, oczyścić, rozbić tłuczkiem.

  2. Dno naczynia żaroodpornego posypać delikatnie wegetą (lub solą - jak kto woli).

    Cebulę obrać, drobno posiekać.

  3. Filety ułożyć w 'przyprawionym' naczyniu, posmarować je cienką warstwą majonezu, posypać posiekaną cebulą, przykryć żółtym serem (dobrze żeby był to ser który dobrze się topi)
    Wstawić na dolny poziom podgrzanego piekarnika i zapiekać ok. 15 - 20 minut w 200 stopniach.

    Smacznego!

  4. Można dla odmiany przed posmarowaniem majonez wymieszać z odrobiną keczupu - mięso nabierze nowego, równie pysznego smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń