Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób na pyszne danie.
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 30
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 138
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 194
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 377
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 30
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 138
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 194
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 377
Składniki
Udka płuczemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, oprószamy solą. Obsmażamy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony. Układamy w naczyniu żaroodpornym. W rondelku zagotowujemy bulion, dodajemy fasolkę szparagową, gotujemy 10 min (od momentu zawrzenia). Dodajemy śmietanę, dokładnie rozprowadzamy, lekko redukujemy (5 min), do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Sosem zalewamy mięso. Całość wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200°C i zapiekamy przez 40 min. Podajemy z ulubionymi dodatkami.