Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak zawijany

Kurczak zawijany

Autor:

Przepisów i artykułów: 428 Ocena: 3490

Dodano:

Odsłon: 5727

Filet nadziewany szynką oraz porem, obtoczony ciastem, smaczna propozycja na obiad.

Składniki

  • 1 filet z kurczaka
  • •Sól pieprz
  • Olej do smażenia
  • 10 dag szynki
  • ½ pora
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • Składniki na ciasto:
  • •8 łyżek mąki pszennej
  • •2 łyżki maki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 żółtka
  • 1 szk. wody
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Pierś z kurczaka nacinamy w połowie grubości, rozkładamy i rozbijamy.

  2. 2. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  3. 3. Układamy na każdy kawałek mięsa szynkę.

  4. 4. Pora drobno siekamy.

  5. 5. Sypiemy na środek szynki.

  6. 6. Mięso zwijamy w ruloniki.

  7. 7. Obtaczamy w mące ziemniaczanej.

  8. 8. Do miski wsypujemy mąkę pszenną.

  9. 9. Dodajemy mąkę ziemniaczaną.

  10. 10. Wsypujemy proszę do pieczenia.

  11. 11. Wbijamy żółtka.

  12. 12. Dolewamy wodę i dokładanie mieszamy, ciasto musi być gęste.

  13. 13. Mięso zanurzamy w cieście.

  14. 14. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

  15. 15. Kotlety gotowe.
    16. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 18 lutego Super, kurczaka uwielbiam, a tu jeszcze z takimi niespodziankami w środku i w cieście :D
Pycha, mniam, mniam :) 6+
Odpowiedzi: 3 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń