Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak ze szpinakiem

Kurczak ze szpinakiem

Autor: asam

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 128

Dodano: 15.12.2010

Odsłon: 2833

Latwe i szybkie w wykonaniu a dotego PALCE LIZAC.

Składniki

  • mieso z kurczaka bez kosci, 1-2 kg
  • czosnek, 4 zabki
  • swierzy szpinak, 3-4 peczki
  • ser mozzarella 8% tluszczu lub mniej, 1/2 malego opakowania
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. MIeso z kurki rozdrobnic na niezbyt male kawalki (okolo 6-8 cm) podsmazyc. Najlepiej bez tluszczu na specjalnej patelni lub z odrobinka oleju.

  2. Szpinak posiekac na male kawalki, dodac do mieska i dusic az kurczak bedzie okej.

  3. Czosnek obrac z lusek, pokroic w plasterki i dodac do kurczaczka ze szpinaczkiem. Poddusic krociutko. Zakonczyc gotowanie

  4. Na koniec ser mozzarella pokroic (w miare mozliwosci) na kawalki, lub rodzielic rekami i dodac do reszty.

  5. Jesli zostanie na patelni woda ze szpibnaku w niewielkiej ilosci to nalezy sie nie prszejmowac, gdyz ser sie rozpusci i bedzie pyszny sos.

  6. Calosc doprawic sola i pieprzem dopiero po ukonczeniu gotowania, gdyz ser jest slony.

  7. Podawac z kasza jaka lubimy, ryzem badz ziemniakami. Jako dodatek nie potrzeba dodawac juz nic, bo smakuje wybornie.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń