Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurczak ziołowy Marychy

Przepis dnia 2011-04-09
Kurczak ziołowy Marychy

Autor: polkangaroo

Przepisów i artykułów: 81 Ocena: 1781

Dodano: 04.04.2011

Odsłon: 11556

Dobre zioło i wesoło :)

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Udka posmarować masłem i posypać wszystkimi przyprawami. Można wszystkie przyprawy wymieszać ze sobą.

  2. Pieczenie trwa 60-80 minut, często podlewamy. Jaki lubicie mniej lub bardziej wypieczone. Ja lubię gdy skórka jest cienka i chrupka a mięso soczyste. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 20 stycznia 2015 Wygląda niezwykle apetycznie! Świetny :)

65 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

EMIGRANT 05 kwietnia 2012 Bardzo pyszne już zdążyłem wypróbować wszystkim bardzo smakowało, tylko jest jedna uwaga dlaczego jest napisane dla dwuch osób a w przepisie sześć udek, myślę że to nie jest danie dla samolubów, przecież jak jedna osoba zje trzy udka to będzie mieć problem wstać z krzesła. A za przepis odemnie duża 10 - tka.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mimi619 09 kwietnia 2011 Pod brytfanną z udkami możesz położyć drugą głęboką, lub na normalnej miskę, a do niej nalać wody. I często uzupełniać. Woda będzie parować i kurczaczek będzie pycha:) Możesz jeszcze kłaść trochę majonezu na udka w trakcie pieczenia. Pięknie wyglądają i do wypróbowania na 100% ! Pozdrawiam :)

62 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń