Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurcze pieczone nadziewane

Kurcze pieczone nadziewane

Autor:

Przepisów i artykułów: 67 Ocena: 1094

Dodano:

Odsłon: 5977

Aromatyczny kurczak z pysznym nadzieniem

Składniki

  • kurczak, ok 1,5 kg
  • wątróbka drobiowa, 10 dag
  • czerstwa bułka, 1 szt
  • jajko, 1 szt
  • cebula, 1 szt
  • masło, 1 łyżka
  • mięso mielone, 10 dag
  • przyprawa do kurczaka
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • olej, 2 łyżki
  • Bułka tarta, 2 łyżki
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę posiekać, zrumienić na maśle, bułkę namoczyć, odcisnąć. Wątróbkę pokroić drobno, dodać pokrojoną bułkę, mięso mielone, jajko, sól i pieprz, cebulę z masłem i wymieszać na końcu dodać bułkę tartą.

  2. Kurczaka wymyć, wysuszyć delikatnie wyciąć szyję tak aby została skóra, którą trzeba zaszyć, aby nadzienie nie wyszło. Kurczaka napełnić nadzieniem i zeszyć, posmarować olejem, posypać przyprawą i piec ok 1,5 godziny co pewien czas polewając wytworzonym sokiem. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń