Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla grzybiarzy i smakoszy grzybów.
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 53
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 121
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 370
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 244
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 53
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 121
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 370
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 244
Składniki
Pierś smażymy w tradycyjny sposób doprawiając jak kto lubi.
Sos: na patelnie z roztopionym masłem wrzucamy kurki, przeciśnięty przez praskę czosnek i cebulę. Dusimy wszystko ok. 15 min. Mąkę ziemniaczaną rozpuścić w szklance zimnej wody i dodać do kurek. Dusić jeszcze 10-15 min. pod koniec doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Sos można wykorzystać do wielu potraw. Polecam i życzę smacznego.