Do góry

Przetwory Przepis na:

Kurki na zimę

Kurki na zimę

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 12938

Dodano:

Odsłon: 28506

Doskonałe na zupę czy do sosu.W taki sam sposób przygotowuję rydze.

Składniki

  • grzyby kurki 1 kg
  • masło klarowane 1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. grzyby dokładnie umyć

  2. masło rozgrzać w rondlu,włożyć grzyby i usmażyć ,doprawić solą i pieprzem

  3. grzyby wystudzić i przełożyć do torebek i zamrozić

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

passia 07 września 2014 ja mrożę surowe, tylko nie myję ich a dokładnie czyszczę, ludzie mówią,że nie wolno, że będą gorzkie, ale mi się jeszcze nigdy to nie przytrafiło, w tym roku spróbuję też Twoich. :)

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 30 sierpnia 2014 To chyba najlepszy sposób na zamrażanie grzybów.W ten sposób postępuję z wszystkimi gatunkami. Pozdrawiam.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń