Do góry

Przetwory Przepis na:

Kurki w occie

Kurki w occie

Autor:

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 3016

Dodano:

Odsłon: 12718

Zaletą dania jest po prostu sama kurka:)

Składniki

  • 1kg kurek
  • 1 duża cebula
  • 2 łyżeczki soli
  • szklanka octu
  • 1/4 szklanki cukru
  • po kilka ziaren pieprzu i ziela angielskiego
  • 3–4 listki laurowe
  • czubata łyżeczka ziaren gorczycy
  • łyżka kolorowego pieprzu w ziarnach
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Grzyby (uprzednio umyte), pokrojoną w piórka cebulęi i przyprawy zalać małą ilością wrzątku, dodać łyżeczkę soli, gotować około 10 minut. Odcedzić, zachować przyprawy. Ocet wymieszać z 1/2 litra wody, cukrem i pozostałą solą. Kurki z cebulkami oraz przyprawy przełożyć do słoików. Wlać zalewę, dobrze zakręcić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 16 maja 2012 Wykorzystam twój przepis,po składnikach widzę ,że będą doskonałe.Ja do tej pory robiła bez cukru i dawałam więcej octu,ale były tak kwaśne ,że aż wykręcało i zniechęciłam się do robienia kurek w occie.Dzięki za twój przepis.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń