Do góry

Dodatki Przepis na:

Kurki w śmietanie z cebulką.

Kurki w śmietanie z cebulką.

Autor:

Przepisów i artykułów: 104 Ocena: 429

Dodano:

Odsłon: 573

Sosik który pasuje tak samo do ziemniaków,jak i do makaronu.

Składniki

  • kurki 300 gr.[u mnie z zalewy słonej ze słoika]
  • Cebula biała 2 szt.
  • olej do smażenia
  • pieprz,sól,wegeta
  • śmietana 18 % 300 ml.
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Kurki smaże ,aż zaczną całkowicie tracić wodę.Dodaję drobno pokrojoną cebulę,solę i pieprzę.

  2. Wszystko razem smażę,aż cebulka zacznie się rumienić.Zalewam śmietaną,doprawiam wegetą i duszę aż sos zacznie gęstnieć.

  3. Na sam koniec dodaję jeszcze pieprzu, aby sos był bardziej pikantny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń