Do góry

Dania główne Przepis na:

Kurki w śmietanie z ziemniaczkami

Kurki w śmietanie z ziemniaczkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8454

Dodano:

Odsłon: 58

Przepis wart wypróbowania: "Kurki w śmietanie z ziemniaczkami"

Składniki

  • 60 dag kurek
  • Vegeta
  • pieprz
  • 10 dag masła
  • śmietanka 30%
  • pół pęczka koperku
  • 1 kg młodych ziemniaków
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki dokładnie umyj. Ugotuj.

  2. Kurki oczyść z igiełek. Namocz w zimnej wodzie z dodatkiem łyżki soli. Po ok. 2 godz. ułóż na sicie i opłucz kilkakrotnie pod bieżącą wodą.

  3. Na patelni rozpuść masło i wrzuć kurki. Chwilę podsmażaj, dolej odrobinę wody i podduś. Kiedy będą miękkie, dodaj śmietankę i wymieszaj. Dosyp Vegetę i pieprz.

  4. Koperek posiekaj i dodaj do kurek.

  5. Ziemniaki polej sosem kurkowym.

  6. Podawaj z białym winem.

  7. Przepis nadesłała: Katarzyna Mąka

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń