Do góry

Dodatki Przepis na:

Kurze skrzydełka w marynacie.

Kurze skrzydełka w marynacie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1041 Ocena: 10499

Dodano:

Odsłon: 1356

Tak zamarynowane skrzydełka po 24 godzinach możemy piec na grillu lub w piekarniku, jak kto woli. Są idealne w smaku.

Składniki

  • skrzydełka kurze 2 kg.
  • olej roślinny pół szklanki
  • sól 1 łyzka
  • pieprz ziołowy 1 łyżeczka
  • pieprz kolorowy tłuczony 1 łyżeczka
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • majeranek 1 łyżeczka
  • czosnek granulowany 1 łyżeczka
  • curry 1 łyżeczka
  • cynamon pół łyżeczki
  • majonez 1 łyżka
  • bazylia 1 łyżeczka
  • zioła prowansalskie 1 łyżeczka
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie marynaty:

    Wszystkie składniki umieszczamy w małej miseczce, wlewamy olej i mieszamy. Wymieszaną marynatę odstawiamy na 10-15 minut, żeby składniki ze sobą dobrze się połączyły.

    Skrzydełka myjemy, czyścimy i smarujemy, wcierając je z każdej strony marynatą. Układamy je w większej misce.

  2. Zakrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na 24 godziny. Po 24 godzinach możemy piec bezpośrednio na grillu lub ułożone na blasze w piekarniku. Upieczone są naprawdę bardzo smaczne. Polecam :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń