Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kuskus po libańsku"
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 220
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34622
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 180
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 342
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 220
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34622
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 180
Składniki
porcje, 25 min
Kuskus wsyp do miseczki, zalej wrzątkiem tak, by woda sięgała ok. 1 cm ponad powierzchnię kaszki. Całość przykryj i odstaw na ok. 20 minut. W tym czasie kaszka spęcznieje.
Oczyść dymki, posiekaj je. Ogórki oraz pomidory umyj. Ogórki obierz, pomidory oczyść z pestek. Przygotowane warzywa pokrój w grubą kostkę. Zioła opłucz, osusz, potnij na kawałeczki. Spęczniałą kaszkę wymieszaj widelcem. Dodaj do niej wszystkie pokrojone wcześniej warzywa. Polej oliwą i sokiem z cytryny. Przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Dobrze wymieszaj.
Miseczkę z sałatką możesz dodatkowo wstawić do lodówki na godzinę, aby smaki przeniknęły się.Źródło: Naj