Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie w jednym garnku! Bakłażan i cukinia z kaszką kuskus!
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 144
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 297
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1522
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 144
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 297
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1522
Składniki
Zagotuj 350 ml wody z bulionem. Wsyp kuskus, wymieszaj, przykryj, odstaw na 6 minut. W tym czasie Marchewkę pokrój w plastry, cukinię na pół-plasterki, a bakłażan na ćwierć-plasterki.
Mięso potnij w kostkę. Na oliwie mocno obsmaż mięso, oprósz solą i pieprzem. Wyjmij. W tym samym tłuszczu 7 minut smaż przygotowane warzywa.
Dodaj spęczniały kuskus, rodzynki i mięso. Mieszając widelcem smaż dalsze 3 minuty. Dopraw. Wymieszaj z posiekaną miętą. Serwuj z jogurtem.