Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 113
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 90
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 113
Składniki
Mak wysyp na sitko i starannie opłucz. Dwa razy przelej wrzącą wodą i dobrze odsącz. Następnie trzykrotnie zmiel go w maszynce do mielenia mięsa. Utrzyj z miodem i laską wanilii. Wymieszaj z orzechami i migdałami.
Dodaj rodzynki, żurawinę i skórkę pomarańczową. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Odcedź i odstaw kluski w ciepłe miejsce. Następnie połóż go na maku. Całość włóż do naczynia żaroodpornego, przykryj piórkami masła i zapiecz w temp. 200 °C. Przed podaniem udekoruj orzechami włoskimi, rodzynkami i żurawiną.Źródło: Na żywo