Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kutia z pszenicą i bakaliami"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 845
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 978
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 845
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 978
Składniki
Pszenicę zalej wodą, odstaw na noc. Mak zalej wrzącym mlekiem, gotuj na wolnym ogniu ok. pół godziny. Dwukrotnie zmiel, ostudź. Pszenicę ugotuj do miękkości (możesz zmienić wodę).
Osącz, ostudź, połącz z makiem i miodem. Morele, rodzynki, skórkę pomarańczową, posiekane orzechy i migdały sparz. Osusz, wsyp do maku i pszenicy, połącz. Kutię schłodź.
Przepis przysłała Agnieszka Rybak z Pruszcza Gdańskiego.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie