Do góry

Desery Przepis na:

Kwadraciki czekoladowo- arachidowe.

Kwadraciki czekoladowo- arachidowe.

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 104

Dodano:

Odsłon: 20331

Szybkie i łatwe.

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Natłuść masłem płytką formę o wymiarach ok. 20x 30 cm. Spód i boki formy wyłóż papierem do pieczenia, robiąc rant wysokości 5 cm przy krótszych bokach naczynia.

  2. Pokrusz białą czekoladę, włóż ją do żaroodpornego naczynia, rozpuść w kąpieli wodnej i wymieszaj. Wyjmij naczynie z rondelka i odstaw na 5 minut. Następnie dodaj do czekolady masło orzechowe i wymieszaj na gładką masę.

  3. Do drugiego żaroodpornego naczynia włóż pokruszoną ciemną czekoladę i masło. Rozpuść składniki w kąpieli wodnej, wymieszaj na gładką masę i odstaw do przestygnięcia na 5 minut.

  4. Do przygotowanej wcześniej formy wykładaj łyżkami na zmianę ciemną i jasną masę. Delikatnie potrząśnij naczyniem, aby zawartość się wyrównała.

  5. Za pomocą drewnianego patyczka do szaszłyków kilkakrotnie przemieszaj masę w różnych kierunkach, aby nabrała marmurkowego efektu. Pozostaw ją w temperaturze pokojowej na 2 godziny, by stężała, a następnie podziel na małe kwadraty i podawaj.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

athena83 31 października 2010 Korzystamy widać z tych samych przepisów...też zbieram te segregatory"Wypieki ze smakiem" sporo tam ekstra przepisów

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

montagnarde 28 października 2010 Ależ to cudnie i smakowicie wygląda- mniam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń