Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co prawda sezon na kapustę kwaszoną powoli mija, ale ta surówka smakuje cały rok - bomba witaminowa. Ot co...
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 43
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 61
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 677
Szybka i smaczna
Odsłon: 11242
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 291
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 43
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 61
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 677
Szybka i smaczna
Odsłon: 11242
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 291
Składniki
Kapustę kwaszoną pokroić na mniejsze kawałki, paprykę i cebulę pokroić w kostkę, marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce na wiórki, natkę posiekać - wszystkie składniki wrzucić do miski, wymieszać.
Do słoika wlać ocet balsamiczny i 4 łyżki przegotowanej wody, dodać cukier puder, pieprz. Energicznie wstrząsać, by powstała jednolita mieszanina. Następnie dolać oliwę z oliwek i ponownie wstrząsać, by powstała tym razem emulsja.
Na pół godziny przed podaniem wlać sos do surówki, wymieszać i ew. dosolić - ostrożnie, bo kapusta może być już wystarczająco słona; opcjonalnie można dodać szczyptę czubrycy. Surówka pasuje i do ryby i do mięs, nawet do blinów - jeśli ktoś lubi "na słono".