Do góry

Zupy Przepis na:

kwaśna wariacja 3 w jednym

kwaśna wariacja 3 w jednym

Autor:

Przepisów i artykułów: 49 Ocena: 556

Dodano:

Odsłon: 3427

ciekawa pozycja dla amatorów kwaśnych sytych zup... wyszła kiedyś zupełnie przez przypadek w ramach eksperymentu ale wszystkim smakuje ;D można powiedzieć że to połączenie ogórkowej-kapuśniaku i żurku

Składniki

  • żeberka, ok 0,5kg
  • kiszona kapusta-dobra i sprawdzona, ok 0,5 kg
  • machewka, 2 duże szt
  • ziemniaki, 4 duże szt
  • kiełbasa, 2 laski
  • żurek z torebki, 1
  • woda z ogórków kiszonych, mała szklanka
  • pieprz, sól, liść laurowy, ziele angielskie, wg uznania
5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. na żeberkach robimy wywar bazę-gotujemy w sporej ilości wody ok 20min. Marchewkę ścieramy na grubych oczkach , kapustę kiszona szatkujemy, ziemniaki kroimy w kostkę -wszystko wrzucamy do wywaru i gotujemy do miękkości.

  2. Kiełbasę kroimy w kostkę i obsmażamy na patelni - dodajemy do zupy. Gotujemy ok 10min. Następnie dodajemy żurek z torebki i wodę z ogórków. Całość gotujemy jeszcze chwilę dodając przyprawy.

  3. Smacznego- Proszę się nie obawiać z tych składników wychodzi naprawdę duży graczek zupy nie jest ona piekąco- kwaśna trzeba tylko użyć dobrych jakościowo składników. zupa jest lepsza na 2gi dzień-jak to kapusta ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

penss 07 lutego 2012 przepis bardzo dobry ja jeszcze dodałem dwie łyżki chrzanu i śmietanę 30 %

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń