Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kwiatki z marmoladą i płatkami róż"
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 420
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 148
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22779
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 151
Polecam.
Odsłon: 5326
Zdrowa porcja warzyw, doskonała na kolację lub do pracy.
Odsłon: 420
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 148
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22779
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 151
Polecam.
Odsłon: 5326
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj masło i posiekaj nożem. Dodaj żółtka, sól i przesiej cukier puder. Ciasto zagnieć, wstaw do lodówki na godzinę. Ciasto wyjmij, rozwałkuj na grubość 2-3 mm i wytnij z niego ciastka.
W połowie ciastek wytnij środki. Układaj na blachę pokrytą papierem do pieczenia. Piecz 12 minut w temperaturze 180°C.
Wystudzone ciastka bez dziurki posmaruj dżemem. Ciastka z dziurką posyp przesianym cukrem pudrem i sklej z pełnymi. Posyp jadalnymi płatkami dzikiej róży (można je samemu zebrać i ususzyć).
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień