Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kwiatuszki z dżemem"
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 304
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 73
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5082
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32673
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 350
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 244
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 304
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 73
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5082
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32673
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 350
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 244
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj masło pokrojone na kawałeczki i posiekaj nożem. Kiedy powstaną grudki, dosyp cukier i cukier waniliowy, dodaj śmietanę oraz jajka. Szybko zagnieć kruche ciasto.
Z ciasta uformuj kulę i zawiń ją w folię. Włóż do lodówki na około 30 minut. Schłodzone ciasto podziel na 2–3 porcje. Kolejno układaj je na lekko oprószonej mąką stolnicy. Rozwałkuj na cienkie placki.
Foremką w kształcie kwiatka wytnij ciastka. W połowie kieliszkiem zrób otworki. Ciasteczka ułóż na natłuszczonych blachach. Piecz około 15 minut w temp. 180oC. Dżem podgrzej, przełóż nim ciastka.Źródło: Naj