Do góry

Przekąski Przepis na:

Kwiaty cukinii z nadzieniem

Kwiaty cukinii z nadzieniem

Autor: Tradycyjna_Kuchnia

Przepisów i artykułów: 2025 Ocena: 10511

Dodano: 15.07.2017

Odsłon: 244

Smaczna i aromatyczna przekąska.

Składniki

  • 1 kg ziemniaków
  • 10 dag twarożku
  • 1 łyżka płatków z czerwonej papryki
  • 1 łyżka bułki tartej
  • sól i pieprz do smaku
  • Oliwa
  • kwiaty cukinii
5-6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki, obrać i ugotować w osolonej wodzie do miękkości razem z płatkami z papryki. Następnie odcedzić, utłuc, dodać twarożek, bułkę tartą i przyprawy do smaku. Przygotowanym farszem napełniać oczyszczone kwiaty cukinii i zawinąć. Ułożyć na papierze do pieczenia, skropić oliwą i piec w temperaturze 200 stopni około 15 minut. Podawać na ciepło, również są bardzo smaczne smażone na głębokim tłuszczu, lub w panierce na patelni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń