Do góry

Desery Przepis na:

Łabędzi puch;)

Łabędzi puch;)

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 191

Dodano:

Odsłon: 23497

Delikatne ciasto kokosowe;)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt z 8 jaj,przekroić na pół.

  2. Czerstwe bułki namoczyć w 2 szklankach mleka.W garnku zagotować szklankę mleka ,wsypać kokos,cukier i cukier waniliowy.Do masy dodać namoczone, w miarę rozdrobnione bułki.Gotować na małym ogniu ok 10 min,aż budyń zgęstnieje.Ostudzić i utrzeć z kostką masła lub margaryny.Ponad połowę kremu rozsmarować na pierwszym biszkopcie,przykryć drugim i nałożyć pozostały krem.

  3. Masa na wierzch:

  4. Masło rozpuścić,dodać mleko,wiórki kokosowe i cukier.Rumienić na złoty kolor.Gdy wystygną nałożyć na wierzch ciasta.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

marfunia 26 lutego 2014 robiłam to ciasto mojej rodzince ten krem smakował powiedzmy średnio. ja osobiscie tez wole tradycyjne kremy.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

magdus750 29 lutego 2012 Krem jest naprawde smaczny,nie zrażać się bułkami.Gdy robiłam go pierwszy raz też miałam obiekcje co do kremu z bułek.Naprawde leciutkie i smaczne ciasto;)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

madera 28 lutego 2012 Wygląda że tylko do schrupania i jak pisze Panka też nigdy nie spotkałam się z takim przepisem ciekawa sprawa:-)))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

panka 28 lutego 2012 Nigdy nie spotkałam się z takim kremem , muszę wypróbować . Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń