Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto dla miłośników kokosów i nietylko.
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13158
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 105
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22687
Smak wiosny!
Odsłon: 389
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 341
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13158
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 105
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22687
Smak wiosny!
Odsłon: 389
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 341
Składniki
Z jaj, cukru, mąki, kisielu, proszku do pieczenia i 6 łyżek wody zrobić ciasto biszkoptowe. Piec ok 45 minut w 180 st. C.
Krem:Bułki namoczyć w mleku, odciśnij. 1 szkl mleka zagotuj z wiórkami, cukrem i cukrem waniliowym. Gotuj 5 minut, ostudź. Utrzyj w misce namoczone bułki, masło i margarynę, dodaj zimne mleko z wiórkami.
Kruszonka: Składniki kruszonki zagnieść, pokruszyć i uprażyć.
Biszkopt przekrój. Na jedną część wyłóż 2/3 masy, przykryj drugą częścią, wyłóż resztę masy. Wierzch posyp kruszonką.