Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To bardzo smaczne i wilgotne babeczki. Można je również włożyć do koszyczka wielkanocnego.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 236
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 446
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 471
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 236
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 446
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 471
Składniki
Wbić do miski 4 całe jajka.
Wsypać cukier i dodać 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego, zmiksować.
Wsypać mąkę pszenną i dalej miksować.
Do zmiksowanej masy wsypać mąkę ziemniaczaną i dalej miksować.
Dodać proszek do pieczenia i majonez, zmiksować na jednolitą masę.
Masę białą przełożyć do małych silikonowych foremek.
Do pozostałej części masy dodać kakao, zmiksować. Po małej łyżeczce dolać do białej masy.
Dodać po kilka rodzynek królewskich.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 160 stopni C i piec przez 20 - 25 minut do tzw. "suchego patyczka".
Upieczone babeczki pozostawić przez 10 minut w foremkach, dopiero później je wyjąć i ostudzić na kratce.
Smacznego !