Do góry

Desery Przepis na:

Łaciate ciasto

Przepis dnia 2017-11-14
Łaciate ciasto

Autor:

Przepisów i artykułów: 87 Ocena: 1551

Dodano:

Odsłon: 14890

Polecam takie ciasto dla ozdoby stołu na deser!

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ciasto jasne: Białka ubijamy na sztywną pianę dodając cukier. Na końcu dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy.

  2. Ciasto ciemne: Żółtka i jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki i delikatnie mieszamy. Formę wykładamy papierem do pieczenia wykładamy na nią naprzemiennie ciasto jasne to ciemne. Lekko od góry mieszamy widelcem, pieczemy w 180 stopniach około 35 minut w formie 25/36. Chłodny przekrawamy na pół.

  3. Masa: Żółtka ucieramy na parze z cukrem. Gdy masa jest ciepła dodajemy kakao, mąkę i gotujące mleko. Jeszcze chwilę ucieramy. Chłodzimy. Ucieramy z masłem i spirytusem.

  4. Wkładka kokosowo- makowa: Białka ubijamy na sztywną pianę z cukrem. Do ubitych dodajemy mak i wiórki kokosowe. Mieszamy i wykładamy na formę pieczemy do 40 minut w 180 stopniach.
    Przełożenie ciasta: Ciasto- połowa masy- wkładka- reszta masy- ciasto

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń