Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto pachnące cynamonem
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Jabłka i gruszki umyć,obrać i pokroić w średniej wielkości kostkę. Wyłożyć na patelnię i podsmażać ok 5 min mieszając.Dodać cynamon,wymieszać i podsmażać jeszcze chwilę.Odstawić do wystygnięcia. Oddzielić żółtka od białek.Białka ubijać na sztywną pianę dodając cukier wymieszany z cukrem waniliowym. Następnie ubijając dodać po jednym żółtku,olej,wodę gazowaną,zmniejszyć obroty miksera i dodawać porcjami przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wlać ok 3/4 ciasta do formy a do pozostałej części dodać kakao i wymieszać.Na jasne ciasto kłaść łyżką "kleksy" ciasta kakaowego. Na ciasto wyłożyć jabłka z gruszkami. Piec w temp 200 st ok 50-60 min.(sprawdzić patyczkiem)