Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Łaciaty przysmak serowo-czekoladowy"
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 727
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 90
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 112
Polecam.
Odsłon: 727
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 90
Składniki
Biały ser (najlepiej półtłusty trzykrotnie mielony) utrzyj razem z cukrem na gładką masę. Dalej ucierając, stopniowo dodawaj po jednym całym jajku.
Wlej śmietanę, dalej ucieraj. Mąkę wymieszaj z cukrem waniliowym. Połącz z masą serową. Jedną szklankę odłóż. Czekoladę połam na małe kawałki, rozpuść w gorącej kąpieli wodnej, przestudź.
Do odłożonej masy serowej wsyp kawę rozpuszczalną (instant). Wlej rozpuszczoną i dobrze schłodzoną czekoladę, zmiksuj na gładką masę. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st.
Tortownicę wyłóż pergaminem. Wlej połowę jasnej masy serowej. Łyżeczką nakładaj kleksy z masy czekoladowo-kawowej, rozprowadź je widelcem. Wyłóż resztę jasnej masy oraz pozostałą masę czekoladowo-kawową. Rozprowadź widelcem. Piecz oko. 70 min. Udekoruj wiórkami z czekolady.
czas ok. 100 min; porcja – 360 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety