Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lane kluseczki na mleku po 18. miesiącu"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 749
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 266
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 210
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 749
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 230
Polecam.
Odsłon: 266
Składniki
Jajko dokładnie umyj pod bieżącą wodą, a następnie sparz wrzątkiem. Wbij je do szklanki i dokładnie wymieszaj widelcem żółtko z białkiem.
Do roztrzepanego jajka powoli dodawaj mąkę, przez cały czas mieszając masę, aby nie powstały w niej grudki. Mleko wlej do garnka i zagotuj. Gdy tylko zacznie wrzeć, przykręć gaz i powoli cienkim strumyczkiem wlewaj ciasto do mleka. Uważaj, by ono nie wykipiało. Zupkę podawaj, gdy przestygnie.Źródło: Mam dziecko