Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony i wypróbowany setki razy przepis, znajomi i rodzinka zajadają się lasagne, naprawdę polecam
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 709
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 90
Polecam.
Odsłon: 709
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 73
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać mięso mielone i poddusić.
Do mięsa dodać pokrojone w plasterki pieczarki i czosnek. Dusić kilka minut . Następnie dodać sos meksykański, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wszystkie składniki poddusić 2-3 minuty.
Sos beszamelowy: Rozpuścić masło w rondelku, dodać mąkę powstanie zasmażka, następnie do zasmażki wlać bulion połączony ze śmietaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podczas przygotowania sosu beszamelowego należy bardzo dokładnie wymieszać podczas łączenia zasmażkę z bulionem tak aby nie powstały grudy.
Na dno naczynia żaroodpornego wykładać kolejno: sos beszamelowy, makaron, sos, mięso, starty na grubych oczkach żółty ser i tak postępujemy aż do wyczerpania składników.
Kończymy makaronem , sosem i grubą warstwą sera. Pieczemy około 50 min. po 30 minutach przykrywamy wierzch folią aluminiową.