Do góry

Dania główne Przepis na:

lasagne

lasagne

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 42

Dodano:

Odsłon: 1687

Sprawdzony i wypróbowany setki razy przepis, znajomi i rodzinka zajadają się lasagne, naprawdę polecam

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać mięso mielone i poddusić.

  2. Do mięsa dodać pokrojone w plasterki pieczarki i czosnek. Dusić kilka minut . Następnie dodać sos meksykański, koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wszystkie składniki poddusić 2-3 minuty.

  3. Sos beszamelowy: Rozpuścić masło w rondelku, dodać mąkę powstanie zasmażka, następnie do zasmażki wlać bulion połączony ze śmietaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podczas przygotowania sosu beszamelowego należy bardzo dokładnie wymieszać podczas łączenia zasmażkę z bulionem tak aby nie powstały grudy.

  4. Na dno naczynia żaroodpornego wykładać kolejno: sos beszamelowy, makaron, sos, mięso, starty na grubych oczkach żółty ser i tak postępujemy aż do wyczerpania składników.

  5. Kończymy makaronem , sosem i grubą warstwą sera. Pieczemy około 50 min. po 30 minutach przykrywamy wierzch folią aluminiową.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń