Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to wyjątkowe danie ze względu na swoje nietypowe składniki a bardzo smakuje, nie tylko mi ale również osobom dla których mam przyjemność gotować.Może służyć jako potrawa nie tylko na niedzielny stół ale również w dzień powszedni.
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 124
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 684
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 104
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 80
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 470
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 124
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 684
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 104
Najlepsze i ulubione śledzie w mojej rodzinie. Polecam.
Odsłon: 80
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 470
Składniki
Obieramy ziemniaki i stawiamy na ogniu. Wodę solimy. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, pora przekroić na pól i zsiekać kawałek resztę warzyw zszatkować na niedużych oczkach. Całość przysmażyć na gorącym oleju, po zeszkleniu cebuli dodać mięso mielone. Przelać do pojemnika pomidory z puszki, dodać czosnek, całość razem zmiksować blenderem, masa stanie się aksamitna i puszysta.Kiedy mięso z warzywami jest już zarumienione dodajemy przyprawy. Ziemniaki powinny być już gotowe, jeśli nie zaczekamy jeszcze chwilkę, Z ugotowanych ziemniaków robimy puree. Ziemniaki odlewamy, dodajemy mleko i śmietanę, ubijamy na puree. Brytfankę smarujemy masłem, na spód układamy ok. 4 plastrów sera lub trochę sera startego. Na ser wykładamy całość mięsa z warzywami. Górę wykładamy jeszcze serem Kolejno wykładamy nasze puree ziemniaczane Na wierzch naszej zapiekanki wykładamy kilka kawałków masła. Całość zapiekamy 30 minut w temp. 200 stopni.
Lasagne kroimy na kilka części, jak delikatnie przestygnie wykladamy na talerz. Smacznego