Do góry

Zupy Przepis na:

LASAGNE mięsno-pomidorowa

LASAGNE mięsno-pomidorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 86 Ocena: 1515

Dodano:

Odsłon: 24511

Pyszne, może być na obiad lub na spotkania z przyjaciółmi

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Farsz mięsny: Mięso podsmażyć rzucić pokrojona w kostkę cebule, przyprawy,jak się cebula przyrumieni czosnek, obrane pomidory pokroić na 8 ćwiartek.jak pomidory zmiękną farsz mięsny gotowy. Można też dodać trochę koncentratu pomidorowego, oprócz tego.

  2. Sos beszamelowy: mąkę roztrzepać z mlekiem. Masło rozpuścić, następnie wlać mleko rozmieszane z mąką powoli , cały czas mieszać aż sos nabierze konsystencje sosu gęstego.

  3. Makaron gotować w wodzie mało osolonej, ja gotuje w patelni pojedynczo.

  4. Naczynie żaroodporne wysmarować dobrze masłem, następnie sosem beszamelowym następnie makaron sos beszamelowy, farsz mięsny, starty na grubej tarce ser żółty, makaron sos beszamelowy mięsko ser, na samym wierzchu czyli ostatnia warstwa to makaron, sos beszamelowy, ser żółty starty. Wychodzą 3 warstwy mięska.

  5. Piec w piekarniku w termoobiegu na 170 stopni 30 minut, następnie zdjąć przykrycie i podpiec jeszcze ok 8 minut na złoty kolor.

  6. Farsz mięsny można też udusić ze starta marchewką pietruszką i selerer na grubej tarce.

  7. My lubimy LASAGNE polaną ketchupem.

  8. SMACZNEGO!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

toster 08 czerwca 2011 CebÓla i 8 ćwiartek mnie rozwaliło !!!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

toster 08 czerwca 2011 Cebóla i 8 ćwiartek mnie rozwaliło !!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anika80 07 czerwca 2011 Fajnie wygląda, kurcze nigdy nie robiłam lasagne ale chyba się skuszę

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nowalijka 08 września 2010 no proszę jaki ten świat mały, mamy pewnie podobne gusta haha

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

mysz0401 08 września 2010 Hmmm mam takie samo naczynie, taki sam blat i robię taką samą zapiekankę:))

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń