Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lasagne z cukinią"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 38
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 48
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 77
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 38
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
ok. 75 minut
Warzywa umyć. Seler pokroić w kostkę, cukinię w krążki, czosnek posiekać. Cebulę obrać z łupin, pokroić w piórka. Z papryk usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Cebulę i czosnek podsmażyć na oliwie, dodać resztę warzyw, przyprawić.
Przygotować zasmażkę z mąki i masła, porcjami dolewać mleko, ciągle mieszając. Gdy sos zgęstnieje, doprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Ser zetrzeć na tarce. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą. Ułożyć warstwę makaronu.
Ciepłe warzywa rozłożyć na makaronie, polać sosem beszamelowym, obsypać serem, przykryć makaronem i znów polać sosem. Danie jest wielowarstwowe, na górze powinien być ser z beszamelem. Zapiekać 45-60 minut w temp. ok. 180oC.Źródło: Twoje Imperium