Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Lasagne z kurczakiem i grzybami"
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 33
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 33
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 104
Składniki
Kurczaka pokrój w paski i usmaż na oleju. Beszamel przygotuj według przepisu na opakowaniu. W garnku rozgrzej łyżkę oleju i obsmaż na nim posiekaną cebulkę.
Dodaj obrane ze skórki pomidory, bazylię, sól, cukier i wino. Zagotuj, aż sos zgęstnieje. Brytfannę posmaruj masłem, a dno pokryj warstwą beszamelu. Połóż na nim ugotowaną lasagne, wyłóż mięso, grzyby i sos pomidorowy. Posyp niewielką ilością sera.
Nakładaj kolejne warstwy, aż do zużycia wszystkich składników. Całość zalej resztą beszamelu i posyp serem. Piecz w temp. 160° C przez 50 minut.Źródło: Na żywo