Do góry

Dania główne Przepis na:

Lasagne z warstwą szpinakową

Lasagne z warstwą szpinakową

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 64

Dodano:

Odsłon: 6160

Pyszne :)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulkę drobno kroimy, szklimy na patelni, dorzucamy mięso, sól - obsmażamy. Jak mięso będzie już obsmażone to dodajemy pomidory z puszki. Przyprawiamy 3 sprasowanymi ząbkami czosnku, koncentratem pomidorowym, bazylią, oregano, pieprzem czarnym i cayene, papryką słodką i ostrą, w razie potrzeby jeszcze solą.

  2. Szpinak rozmrażamy na patelni, jak już woda nieco odparuje to dorzucamy sprasowany czosnek, masło 0,5 łyżki, szczyptę gałki muszkatołowej, sól i pieprz.

  3. Beszamel. W garnku na małym ogniu rozpuszczamy masło (4 łyżki), mieszamy z mąką i mlekiem, przyprawiamy gałką muszkatołową i pieprzem.

  4. Lasagne pieczemy ok. 30-40 min w rozgrzanym do temperatury 180°C piekarniku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Wiolka02 21 marca 2012 Pyszne, pyszne, właśnie w takiej wersji polubiłam szpinak :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 20 marca 2012 Brzmi i wygląda bardzo apetycznie. \zabieram do ulubionych i koniecznie wypróbuję.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń