Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 158
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 207
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 158
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 207
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Składniki
Cebulkę drobno kroimy, szklimy na patelni, dorzucamy mięso, sól - obsmażamy. Jak mięso będzie już obsmażone to dodajemy pomidory z puszki. Przyprawiamy 3 sprasowanymi ząbkami czosnku, koncentratem pomidorowym, bazylią, oregano, pieprzem czarnym i cayene, papryką słodką i ostrą, w razie potrzeby jeszcze solą.
Szpinak rozmrażamy na patelni, jak już woda nieco odparuje to dorzucamy sprasowany czosnek, masło 0,5 łyżki, szczyptę gałki muszkatołowej, sól i pieprz.
Beszamel. W garnku na małym ogniu rozpuszczamy masło (4 łyżki), mieszamy z mąką i mlekiem, przyprawiamy gałką muszkatołową i pieprzem.
Lasagne pieczemy ok. 30-40 min w rozgrzanym do temperatury 180°C piekarniku.