Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lasagne z mięsem z łopatki oraz warzywami.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7780
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 534
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7780
Składniki
Mięso mielone z łopatki podsmażamy aż będzie miękkie. Przyprawiamy, papryką, solą, pieprzem, kurkumą oraz pod koniec bazylią. Kiedy mięso się podsmaży dodajemy wody lub bulionu warzywnego i dusimy żeby woda się wygotowała. Pod sam koniec dodajemy koncentrat pomidorowy i ok. 5 min. gotujemy.
Wszystkie warzywa kroimy w cienki plastry, cebulę siekamy. Ziemniaki przez krojeniem będzie można gotować ok. 10min. Na spód naczynia żaroodpornego dajemy ziemniaki, cebulę, nasze mięso, cukinię i przekładamy makaronem (każdy makaron chwilę wkładam do gotującej się wody (ok.1 min). Każdą warstwę przekładam tak samo dodając warzywa, mięso oraz makaron. Ser żółty daję na sama górę kończąc tym samym "przekładaniec". Ser można również przekładać warstwowo- wtedy całość będzie bardziej zwarta. Tak przygotowaną lasagne wkładamy do nagrzanego piekarnika 200"C na około 45-60min.