Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Lasagne z warzywami"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 126
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 587
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 126
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 587
Składniki
Płaty lasagne namocz kolejno w osolonym wrzątku. Po wyjęciu rozłóż na dnie naczynia żaroodpornego.
Groszek z kukurydzą konserwową odsącz z zalewy. Brokuły podziel na różyczki i ugotuj je na półtwardo.
Obraną z łupin cebulę drobno posiekaj, po czym zeszklij na rozgrzanym maśle.
Pomidory przelej wrzątkiem. Poczekaj, aż przestygną, a potem zdejmij z nich skórkę. Pokrój je w kostkę i podsmaż na patelni. Dodaj przyprawy.
Ułóż warzywa na płatach makaronu, zalej je pomidorami. W ten sposób przygotuj kilka warstw. Na wierzchu rozłóż wędlinę i polej ją beszamelem. Zapiecz.Źródło: Telemax