Do góry

Dania główne Przepis na:

Lasagne ze szpinakiem i grzybami

Przepis dnia 2010-09-30
Lasagne ze szpinakiem i grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 28 Ocena: 1229

Dodano:

Odsłon: 12635

dla miłośników szpinaku i grzybków :)

Składniki

  • masło, 120g
  • czosnek drobno posiekany, 2 ząbki
  • cebula, 2 małe
  • grzyby np.kurki, 250g
  • szpinak rozmrozony ugotowany, 450 g
  • ser żółty o zdecydowanym smaku znaczy nie słodki, 250g
  • gałka muszkatołowa świeżo utarta, 1/4 łyzeczki
  • maka, 60g
  • mleko, 600ml
  • sól,pieprz,
  • świeża bazylia, kilka liści posiekane
  • makaron lasagne,ilość w zależności od formy
  • ew.ser do posypania wierzchu
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na spodzie naczynia wyłożyć trochę szpinaku z grzybami przykryć makaronem następnie beszamel ,makaron ,szpinak, makaron i beszamel ,całość można posypać serem i zapiekać w nagrzanym piekarniku ok 30 min w 200 stopniach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Iza25Cz 01 października 2010 Właśnie przed chwilą skończyliśmy jeść lasagne, przygotowaną według Twojego przepisu! PALCE LIZAĆ!!! Polecam, naprawdę warto spróbować. Dziękuję za fantastyczny przepis:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

gocha01 30 września 2010 O Jezu jak to cudnie wygląda:-) chyba mi wyobraźnia nawala,bo normalnie prawie czuję zapach tej potrawy:-) Do ulubionych:-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

niezapominajka 29 września 2010 Połączenie grzybów i szpinaku -- to poprostu musi smakować pysznie :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń